Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Грандиозно шоу подготвят на "Таймс Скуеър"
Грандиозно шоу подготвят на
Грандиозно шоу подготвят на "Таймс Скуеър" Понеделник, 31.12.2018 г., 11:18 ч. Christina Aguilera, New Kids On The Block и Sting са само малка част от изпълнителите за посрещането на Нова година в Ню Йорк

В подготовка за посрещането на Нова година в Ню Йорк тестваха известната кристална топка. Тя е една от традиционните атракции, наред с тоновете конфети, които се политат над “Таймс Скуеър” в новогодишната нощ. Топката е направена от над 2 000 кристални парчета, изработени в Ирландия. Вече две десетилетия една и съща фирма прави елементите.  Традицията датира от 1907 г., а специално за тази Нова година към нея бяха монтирани 192 нови кристала. Тази седма версия на топката направи своя дебют през 2008г. и в нея са използвани над 30 000 LED-светлини. Близо 1 милион души ще гледат на живо как се спуска кристалното кълбо в полунощ. Според американски медии, над 1 милиард по целия свят ще гледат поне част от церемонията в центъра на Ню Йорк.

new york

Организаторите съобщиха, че тази година церемонията ще бъде посветена на свободата на печата и на журналистите. По тази причина са поканени представители на водещи американски медии - в."Ню Йорк таймс", в."Уолстрийт джърнъл", в. "Вашингтон пост", сп. "Тайм", телевизионните канали Си Би Ес, Си Ен Ен, Ей Би Си, Фокс нюз и др. В списъка на поканените е и генералният директор на неправителствената организация Комитет за защита на журналистите Джоел Саймън. Представителите на медиите ще се явят на сцената на "Таймс скуеър" и заедно ще натиснат бутона, който задвижва спускането на известната кристална сфера.

Популярната певица Bebe Rexha ще пее точно преди това, а сред другите музикални гости, които ще забавляват публиката, са Christina Aguilera, Bastille, New Kids On The Block, Sting, Snoop Dogg и Robin Thicke.

Коментари