"Гробището на Барби" - американци украсиха квартала си за Хелоуин

04 октомври 2023
Barbie
Снимка от БГНЕС

Съседи в градче в американския щат Юта решиха да заменят традиционния цвят на Хелоуин, оранжевото, с розово, и превърнаха квартала си в Барбиленд. 18 семейства са се включили в инициативата, като са преобразили къщите си за празника на Вси Светии (31-и октомври) в различни тематични Барби локации.

Liz Gallegos стои зад идеята, която ѝ хрумнала, след като заедно с няколко съседи гледали на кинохита на лятото (а може би и на годината) "Барби" на Greta Gerwig. Тя публикува в TikTok видео, в което показва квартала след промяната. Клипчето стана много популярно в платформата и е озвучено с песента на Lizzo от саундтрака на филма, “Pink”. 

“Излязохме от киното и аз казах "Ще има само един костюм за Хелоуин тази година и това е Барби". Дъщерята на съседката ми добави "Трябва да направим и къщите си като на Барби", разказва жената. 

Някои от съседите на Liz още тогава решили как да декорират домовете си. 

“Исках моята да е розова и да наподобява филма възможно най-много. Natalie беше категорична, че нейната ще бъде в стил "Диско Барби"”.

Друго семейство пък е избрало за тема на къщата си “Парти край басейна с Барби”, където вместо кукла върху пързалката към басейна се е настанил… скелет. 

Къщата "Диско Барби" е снабдена с диджейски пулт с надпис “Come on Barbie, let’s go party”, който препраща към известната песен на Aqua. На верандата е окачена и табела с шокиращата реплика на Барби (Margot Robbie) от филма "Мислите ли си понякога за смъртта?".  

Може би вдъхновен от този цитат, един от жителите на квартала е предприел по-нестандартен подход към задачата, като е създал "Гробището на Барби". Един от надгробните камъни е изцяло розов и е посветен на Ruth Handler - създателката на куклата Барби. На друг е изписано “Почивай в мир, патриархат”. Тази тема е в основата на филма. А на входа на къщата е подпрян розов ковчег със скелет с руса перука, по подобие на "кутията на Барби", в която хиляди зрители в кината по целия свят можеха да се снимат.

@paseo_forever When the whole neighborhood likes halloween (and barbie) a lot #barbie #barbiehalloween #barbiemovie #mattel #fyp #halloween2023 #pink #foryoupage #surprise ♬ Pink - Lizzo

 

В коментарите потребител е попитал за “Странната къща на Барби”, защото във филма има и такава. В отговор Liz публикува видео с друга къща през нощта, осветена от цветни лампички, на чиято ограда има табела “Weird Barbie”. 

@paseo_forever Replying to @Alexandra J. Almost ready…#barbie #barbiehalloween #barbiemovie #mattel #fyp #halloween2023 #foryoupage ♬ Journey To The Real World - Tame Impala

 

Друго клипче пък показва, че целият квартал е снабден с розово LED осветление. Съвсем подходящо за него е използван хитът на Dua Lipa “Dance The Night”.

@paseo_forever Replying to @Lauren still workin on it — more to come! #barbie #barbiehalloween #barbiemovie #mattel #fyp #halloween2023 #pink #foryoupage ♬ Dance The Night (From Barbie The Album) - Dua Lipa

 

В коментарите потребител написа “Нямам търпение за видеото, в което всички се поздравявате с “Hi Barbie”, докато се разминавате” - отново препратка към моменти от филма.

@paseo_forever Replying to @magaroni.pastaoli #barbie #barbiehalloween #barbiemovie #mattel #fyp #halloween2023 #foryoupage ♬ Hi, Barbie! Hi, Ken! - Trend Max

 

 

Новини