Новият албум на Dua Lipa е вдъхновен от групи като Massive Attack и Oasis

17 януари 2024
Dua Lipa
Снимка от БГНЕС

Предстоящият албум на Dua Lipa е вдъхновен от групи като Primal Scream и Massive Attack.

По-рано в интервю за iHeartRadio певицата сподели какво ще бъде звученето на новата ѝ музика, като каза, че той ще има "психеделична нишка".

“Всички песни в албума са доста различни, но цялостно имат една много психеделична нишка. "Houdini" има доста електронни вариации, но в същото време има и много интересна инструментация и се усеща много органично в албума". 

Сега, в подробен материал за Dua Lipa в сп. Rolling Stone, певицата разкрива повече за влиянието върху новия ѝ проект. 

Журналистката Brittany Spanos пише, че Lipa нарича албума „изпълнен с психеделичен поп трибют към рейв културата на Обединеното кралство“, със силно вдъхновение от албума „Screamadelica“ на Primal Scream от 1991 г. и Massive Attack. Други вдъхновения за албума включват легенди на бритпопа като Oasis и Blur, както и рок и електронни изпълнители от 90-те като Moby и Gorillaz.

„Този ​​запис изглежда малко по-суров. Исках да уловя същността на младостта и свободата, забавлението и това просто да оставиш нещата да се случват, независимо дали са добри или лоши. Не можеш да го промениш. Просто трябва да приемеш ударите на всичко, което се случва в живота ти“, казва Lipa пред изданието.

На друго място в интервюто тя говори за срещата си с Kevin Parker от Tame Impala през юли 2022 г. 

„Бях толкова нервна, защото съм просто голяма фенка на Kevin“, каза тя, добавяйки, че Parker бил „доста срамежлив в началото”.

След това двамата обединили сили с други известни автори и създали осем от 11-те песни в албума.

Новини