Dua Lipa пусна тийзър на нова песен

31 октомври 2023
Dua Lipa
Снимка от БГНЕС

След като по-рано през октомври премахна всичките си публикации от Instagram и постепенно започна да подхранва подозренията за нова музика, в нощта на Хелоуин Dua Lipa пусна тийзър на нова песен. 

Звездата публикува откъс от предстоящия сингъл, в който се чува изпятата фраза „Tell me all the ways you’ll need me“.

В края на клипчето примигва поредица от числа: 4 8 9 9 14 15 21. Тези числа, когато се преобразуват в техните еквивалентни букви, могат да бъдат пренаредени, за да образуват името "Houdini".

Днес (31-и октомври) се навършва и годишнина от смъртта на известния илюзионист и каскадьор през 1926 г.

Изглежда, че абстрактните препратки към Худини продължават, като Dua Lipa е показана със златна верижка с ключ в устата. По време на представленията си, един от методите на Худини за бягство е да получи ключа за белезниците си от съпругата си, която му го подава с устата си с целувка.

Тази сцена има своето присъствие в историята на поп музиката: през 1982 г. албумът на Kate Bush „The Dreaming“ имаше обложка, която изобразяваше певицата, държаща ключ в устата си, готвейки се да го предаде на някого. Този албум включва и песен, наречена „Houdini“.

Dua Lipa намекваше за нова музика многократно през последните седмици. Певицата сподели още един музикален клип тази седмица (29 октомври), който също я представя с ключ в устата и надпис, който гласи „Не съм тук за дълго“. Предишен тийзър от два дни по-рано беше озаглавен „Хвани ме, преди да си тръгна“.

В интервю за сп. New York Times през август тази година беше разкрито, че дългоочакваното продължение на нейния хитов албум „Future Nostalgia“ (2020 г.) ще бъде издадено през 2024 г.

Новини