Dua Lipa потвърди за “Houdini” и разкри кога излиза

02 ноември 2023
Dua Lipa
Снимка от БГНЕС

Не, това не е илюзия: Dua Lipa подготвя издаването на новия си сингъл и то много по-рано, отколкото си мислите.

В сряда (1 ноември) трикратната носителка на “Грами” използва страниците си в социалните мрежи, за да сподели дългоочакваното съобщение.

“Houdini”, новият сингъл на Lipa, ще се появи на 9-и ноември. Певицата сподели и обложката на сингъла.

Официалното съобщение за „Houdini“ идва след седмици на загадъчни тийзъри, които певицата публикуваше и бързо след това изтриваше, препратка към изплъзващия се Хари Худини – емблематичния унгарско-американски илюзионист, чието име е в заглавието на сингъла. Докато нейната страница в Instagram показва само обложката на “Houdini”, стената на Lipa в социалната мрежа X все още може да се похвали с някои от тези по-ранни закачки, включително оригиналната снимка, която тя използва, за да покаже за първи път червената си коса и към която има надпис „Липсвах ли ви?“.

„Houdini“ ще отбележи второто музикално издание на Lipa за годината. На 25-и май тя пусна „Dance the Night“ за саундтрака на филма “Барби”. 
На сайта на Warner Bros. “for your consideration”, „Dance the Night“ е посочена в списъка на студиото с предложения за категорията “най-добра оригинална песен към филм” за предстоящите 96-ти награди “Оскар”.

Dua Lipa не е издавала албум от 2020 г., когато представи “Future Nostalgia”. Диско колекцията спечели “Грами” за най-добър поп вокален албум и произведе редица хитове като “Levitating”, “Don’t Start Now” и “Break My Heart”. Междувременно тя се включи в няколко колаборации, също превърнали се в хитове - “Cold Heart” с Elton John и PNAU, “Sweetest Pie” с рапърката Megan Thee Stallion и “Potion” с Calvin Harris и рапъра Young Thug.

Новини