Gwen Stefani, Dr. Dre и Toni Braxton получават звезди на Алеята на славата

27 юни 2023
Gwen Stefani
Снимка от ANIMATO MUSIC / UMG / YU TSAI

Gwen Stefani, Dr. Dre, Def Leppard, Darius Rucker и Toni Braxton са сред общо 31 имена на знаменитости от шоубизнеса, които са избрани да получат звезда на Алеята на славата в Холивуд през 2024 г. В комитета по избора участват известни личности, които вече са били удостоени с тази чест. 

Съпругът на Stefani, Blake Shelton, получи своята звезда на 12-ти май тази година. За Dre това ще бъде поредното признание, след като тази година спечели награда "Еми", специалната статуетка "Световно влияние" на церемонията на отличията "Грами", както и "Икона на хип-хопа" от Американското дружество на композиторите, авторите и издателите. 

Michelle Yeoh, която по-рано тази година стана първата азиатка, спечелила "Оскар" за най-добра актриса за филма "Всичко, навсякъде, наведнъж", е сред имената от филмовата индустрия, заедно с покойния Chadwick Boseman, който беше номиниран посмъртно за "Оскар" за най-добър актьор за ролята си в "Ma Rainey’s Black Bottom".

Датите, на които всеки от избраните ще получи звездата си, все още не са определени. Самите знаменитости трябва да посочат удобна за тях дата, като имат срок от две години след избора, преди "офертата" да изтече. 

Алеята на славата в Холивуд, създадена през 60-те години на миналия век, вече има над 2000 звезди, вградени в тротоарите по бул. "Холивуд" и ул. "Вайн" в Лос Анджелис. Тя е популярна туристическа атракция и важно признание за звездите. 

Избраните се разпределят в шест категории - филми, телевизия, театър, радио, музика и спорт.

Новини