Halle Bailey и Melissa McCarthy представиха "Малката русалка" на наградите “Оскар”

13 март 2023
Melissa McCarthy Halle Bailey
Снимка от БГНЕС

Halle Bailey и Melissa McCarthy гостуваха на сцената на наградите “Оскар”, за да представят дългоочаквания пълен трейлър на игралната версия на “Малката русалка” на Disney. Младата певица изпълнява ролята на Ариел, а комедийната актриса се превъплъщава във вещицата Урсула. 

Във видеото се пренасяме в подводния свят на русалките, но създаден чрез магията на технологиите и с актьори вместо с анимирани герои. Режисьор на продукцията, която има амбицията да е също толкова пленяваща, колкото и оригиналната анимация от 1989 г., е Rob Marshall, познат с работата си по “Карибски пирати: В непознати води” и “Вдън горите”. Саундтракът на филма е дело на Lin-Manuel Miranda и Alan Menken, който е композирал музиката на анимацията. Освен познатите класики, в игралната версия са включени 4 нови песни. 

В актьорския състав са също слабо познатият британец Jonah Hauer-King, който изпълнява ролята на принц Ерик, Javier Bardem ще носи короната и тризъбеца на крал Тритон, Jacob Tremblay озвучава рибата Флаундър, Daveed Diggs дава гласа си на рака Себастиан, а Awkwafina - на чайката Скатъл.

Игралната версия на “Малката русалка” ще излезе по кината на 26-и май.

Новини