The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Harry Styles поведе в борбата за Европейските музикални награди
Harry Styles поведе в борбата за Европейските музикални награди
Снимка: кадър YouTube
Harry Styles поведе в борбата за Европейските музикални награди Четвъртък, 13.10.2022 г., 14:16 ч. Британският певец ще се конкурира с Taylor Swift, Adele и Beyoncé

Harry Styles поведе в борбата за тазгодишните Европейски музикални награди на MTV със 7 номинации. Певецът има шанс за статуетка в категориите за изпълнител, песен и видео на годината (с хита “As It Was”), за най-добро изпълнение на живо, най-добра поп музика, за най-големите фенове и за местен изпълнител като представител на Великобритания и Ирландия.

След него е Taylor Swift, която има 6 номинации, а Nicki Minaj и Rosalia получиха по 5. И четиримата са сред претендентите в категорията за най-добър артист заедно с Adele и Beyoncé.

Harry ще си оспорва трофея за най-добра песен с Nicki за “Super Freaky Girl”, Rosalia с “Despecha”, Bad Bunny и Chencho Corleone с “Me Porto Bonito”, Jack Harlow и “First Class”, както и с неговата добра приятелка Lizzo с нейния хит “About Damn Time”.

В категорията за видео конкуренция са също Taylor с “All Too Well (10 Minute Version) (Taylor's Version)”, Nicki отново със “Super Freaky Girl”, Doja Cat с хита “Woman”, Kendrick Lamar с “The Heart Part 5” и корейската група BLACKPINK с “Pink Venom”.

Церемонията ще се проведе в Дюселдорф на 13-и ноември. Германия за шести път ще бъде домакин на събитието.

 

Коментари