Hollywood призова за мир в Близкия изток

22 октомври 2023
Hollywood
Снимка от pxhere.com

Холивудски знаменитости от А-листата, сред които Кейт Бланшет, Хоакин Финикс, Рами Юсеф и Андрю Гарфийлд, написаха писмо до президента на САЩ Джо Байдън, в което го призовават да помогне за прекратяване на огъня във войната на Израел с Хамас.

Десетки известни имена от света на развлекателната индустрия поискаха от Байдън да работи за постигане на "незабавна деескалация и прекратяване на огъня в Газа и Израел, преди да бъдат загубени още един животи".

"Призоваваме Вашата администрация и всички световни лидери да почетат всички животи в Светите земи и да призоват и да съдействат за незабавно прекратяване на огъня - прекратяване на бомбардировките в Газа и безопасно освобождаване на заложниците", се казва в писмото, публикувано от artists4ceasefire.org. "Спасяването на човешки животи е морален императив", пишат те, цитирани от АФП.

Писмото, което беше подписано и от Джон Стюарт, Дуа Липа, Сюзън Сарандън и Чанинг Тейтъм, идва седмица след като стотици холивудски личности подписаха отворено писмо, осъждащо "варварските действия", извършени от бойците на Хамас.

Новини