Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Хю Грант срещу Борис Джонсън заради Брекзит
Хю Грант срещу Борис Джонсън заради Брекзит
Хю Грант срещу Борис Джонсън заради Брекзит Четвъртък, 29.08.2019 г., 15:30 ч. Негодуванието на актьора се отключва с мощна сила след видеоклип на британския премиер, в който той дава обяснения за прекратяването работата на парламента през септември

Хю Грант предприе словесна атака срещу Борис Джонсън. С гневен статус в социалните мрежи актьорът от "Четири сватби и едно погребение" нарече министър-председателя "прекалено рекламирана гумена играчка за баня“.

Негодуванието на Грант се отключва с мощна сила след видеоклип на Борис Джонсън, в който той дава обяснения за прекратяването работата на парламента през септември. Тактически ход, който критиците на Джонсън определиха като опит да бъдат възпрепятствани депутатите в обсъждането на Брекзит.

"Няма да прецакваш бъдещето на децата ми. Няма да унищожаваш свободите, за които дядо ми воюва в две световни войни, за да ги защити. Разкарай се, твърде промотирана гумена играчка за баня. Великобритания е разбунтувана заради теб и твоята малка банда мастурбиращи префекти", гласи публикацията на актьорът.

В сряда британската кралица Елизабет Втора одобри плана на британския премиер Борис Джонсън за спиране на работа на парламента за близо месец. В изявлението на Тайния съвет се потвърждава, че по разпореждане на Нейно Величество пред съвета парламентът ще преустанови работа не по-рано от понеделник, 9 септември, и не по-късно от четвъртък, 12 септември, до понеделник, 14 октомври 2019 г.

Хиляди протестираха в Лондон и други големи градове срещу решението на Джонсън да преустанови работата на британския парламент.

Онлайн петицията вече е събрала над 1,1 млн. подписа срещу този ход на премиера. За да предизвика петицията дебати в парламента, са необходими 100 000 подписа. С отменените заседания на депутатите от началото на септември до средата на октомври се ограничава възможността на народните представители да се противопоставят на Brexit без сделка.

Коментари