Идва ли краят на света се питат в Австралия

Мистериозна розово-червена светлина озари нощното небе и предизвика асоциации със сериала "Странни неща"

22 юли 2022
social
Снимка от кадър YouTube

Мистериозна розово-червена светлина освети небето на австралийски град в сряда през нощта и местни жители си помислили, че това е знак, че идва краят на света. Други предположили, че извънземните нападат, а трети направиха асоциации с популярния сериал “Странни неща” и заподозряха, че злодеят от хорър поредицата Векна напада света. 

Nikea Champion първо си помислила, че вижда много ярка червена Луна, но после осъзнала, че светлината идва от земята. “През главата ми минаха всякакви познати сценарии за края на света”, казва тя пред BBC и добавя “Преживях момент като в “Странни неща” - казах си “Векна? Това ти ли си?”. 

Оказало се обаче, че светлината идва от ферма за канабис до границите на градчето Милдура в щата Виктория. 

В Австралия марихуаната за медицински цели е разрешена от 2016 г., но местата, където се отглежда, се пазят в строга тайна от съображения за сигурност. Червеникавата светлина се използва за подпомагане на растежа на упойващото растение, а през нощта се спускат тъмни щори, за да не се процежда светлината навън. В сряда вечерта обаче системата не сработила и тайната на въпросната ферма била разкрита. 

Champion казва, че доста се посмяла на случката. Тя признава, че гледката била много красива.

Свободната употреба на канабис в Австралия остава забранена.

 

Новини