Искат попечителство над Brian Wilson от Beach Boys

17 Февруари 2024
Brian Wilson
Снимка от YouTube screenshot

Семейството на Brian Wilson иска да получи попечителство над легендата от Beach Boys след смъртта на неговата съпруга миналия месец. 

Според съдебните документи близките на 81-годишния певец се опитват да вземат правно разрешение да се грижат за него и за делата му, защото той страда от деменция. 

“След смъртта на обичаната съпруга на Brian, Melinda, и след внимателно обмисляне и консултации между Brian, неговите седем деца, Gloria Ramos и лекарите на Brian, можем да потвърдим, че дългогодишните представители на семейство Wilson, LeeAnn Hard и Jean Sievers, ще служат като едни от попечителите на Brian”, се казва в изявлението на семейството в Instagram. “Взехме това решение, за да е сигурно, че няма да има екстремни промени в домакинството и Brian и децата, които живеят в къщата, ще получават необходимите грижи от Gloria Ramos и членовете на чудесния екип в имението, които са там от години и помагат в грижите за семейството". 

Ramos е икономката на Wilson според сп. People.

Близките на Wilson добавят, че легендарният музикант "все още може да се наслаждава на времето със семейството и приятелите си, да продължава да работи по различни проекти и да участва в каквито активности пожелае". 

В съдебните документи се казва, че Wilson "не може да се грижи адекватно за личните си нужди като физическо здраве, храна, облекло или подслон". 

"Попечителство" се превърна в грозна дума след скандалните разкрития на Britney Spears за отношението на нейния баща към нея през 13-те години, в които той държеше контрола над живота и богатството ѝ по решение на съда, след като тя преживя нервен срив.

Случаят на Wilson обаче е съвсем различен, защото той страда от ментални проблеми от десетилетия. През 80-те години на миналия век той попадна под влиянието на психолога Eugene Landy. Певецът казваше, че той му е помогнал да се излекува. Лекарят обаче го манипулира, за да посочи него и жена му сред авторите на албума на Wilson от 1987 г. Той заема и ролята на бизнес мениджър на певеца. През 1989 г. щатът Калифорния отнема на Landy разрешителното да практикува медицина. Той обаче продължава да действа като бизнес партньор на Wilson още три години, след което е издействана ограничителна заповед от съда.

Съпругата на Wilson, Melinda, за която той се жени през 1995 г. и която нарича свой "спасител", почина на 30 януари тази година на 77 години. Тя се грижеше за него и беше вписана в медицински документи като негов настойник. След смъртта ѝ обаче не беше посочено кой ще поеме грижите за Wilson, затова семейството му сега иска от съда да постанови попечителство. 

Съдебно изслушване е насрочено за 26 април. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини