Bruce Springsteen отмени концерти в Европа заради проблеми с гласа

27 май 2024
Bruce Springsteen
Снимка от БГНЕС

Bruce Springsteen беше принуден да отмени някои европейски концерти поради влошено здраве.

74-годишната рок звезда излиза на стадиони със своята E Street Band от 2023 г. насам, но има проблеми с гласа и му е наредено да отложи шоуто за следващите 10 дни, което означава, че датите, които бяха резервирани за Марсилия, Прага и Милано, отпадат.

Публикация на официалната му страница в Instagram гласи: 

„Bruce Springsteen и E Street Band отлагат концертите в Прага и Милано заради лекарска препоръка, европейското турне се подновява на 12 юни в Мадрид. След вчерашното отлагане на шоуто в Марсилия поради проблеми с гласа, и след направените допълнителни прегледи и консултации лекарите прецениха, че Bruce не трябва да излиза пред публика през следващите десет дни“.

Изявлението в социалните мрежи също така отбелязва, че са необходими „допълнителни отлагания“, но уверява феновете, че музикантът се възстановява и че той и групата му „очакват с нетърпение“ да се върнат на сцената при първа възможност.

Предстои да бъдат насрочени нови дати за отменените концерти в Прага и Милано, които трябваше да се състоят тази седмица.

Миналия четвъртък Springsteen беше в Лондон, за да получи една от най-големите награди за автори на музика - тази на британския професионален съюз на авторите на песни, известен като Академията "Айвърс".

Сър Paul McCartney излезе на сцената на церемонията за наградите "Айвър Новело", за да връчи приза на Bruce. Легендарният музикант от Beatles изнесе реч, в която вложи много британски хумор.

Springsteen е първият чуждестранен изпълнител, който получава наградата и сър Paul каза, че не може да си представи по-подходящ лауреат от него... "освен може би Bob Dylan. Или Paul Simon, или Billy Joel, или Beyoncé, или Taylor Swift... Списъкът продължава".

"Той е известен като американския работещ мъж, макар да признава, че не е работил и един ден през живота си", добави McCartney. 

Springsteen изглежда хареса шегите и прегърна сър Paul, когато излезе на сцената. Неговият глас беше пресипнал в резултат на концерта му в сряда вечерта в Съндърланд, когато пя в продължение на три часа под проливен дъжд. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини