Турнето на Bruce Springsteen е тема на документален филм

15 май 2024
Bruce Springsteen
Снимка от БГНЕС

Концертен документален филм за Bruce Springsteen ще излезе тази година в стрийминг платформите.

"Road Diary: Bruce Springsteen аnd The E Street Band" ще се фокусира върху продължаващото и в момента турне на музиканта. Режисьор е неговият дългогодишен партньор Thom Zimny. Филмът ще покаже кадри от няколко концерта на The Boss, както и от репетициите на бандата за шоуто. Ще има и архивни видеозаписи, а също и нови интервюта със Springsteen и членовете на E Street Band.

Според информацията "със съдържанието си документалният филм ще се превърне във важна и невиждана досега глава от мемоарната серия на Springsteen "Born to Run", "Springsteen on Broadway" и от филмите "Western Stars" и "Letter to You". Премиерата е насрочена за октомври, но засега няма точна дата.

Това всъщност е поредната визуална продукция, посветена на Springsteen, по която се работи. Вече започна подготовката на биографичния филм "Deliver Me From Nowhere". Ролята на музиканта е поверена на актьора Jeremy Allen White, а режисьорската позиция е за Scott Cooper. Самият Springsteen също активно участва в работата по проекта. Наскоро стана ясно, че звездата от хитовия сериал "Наследници" Jeremy Strong се присъединява към актьорския състав в ролята на Jon Landau - дългогодишният мениджър на Springsteen, който е нает през 1975 г. и е сред продуцентите на 9 от неговите албуми, включително "Nebraska" и "Born In The U.S.A.".

Springsteen стартира европейската част от турнето си миналата седмица в Кардиф, първото му шоу в Уелс от 11 години. Тримесечната обиколка ще завърши с два концерта на стадион "Уембли" в Лондон на 25 и 27 юли. След това той и бандата ще продължат музикалната си обиколка в САЩ.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини