Историята на Amy Winehouse излиза по кината през април

02 Февруари 2024
Amy Winehouse
Снимка от YouTube screenshot

"Нейната музика. Нейният живот. Нейните условия".

Изключителната история за пътя към успеха на британската легенда Amy Winehouse ще бъде разказана на големия екран във филма "Back To Black". Днес излезе и първият официален и пълен трейлър за дългоочакваната продукция. В нея ще проследим изпълнителката от ранните ѝ години в Камдън до създаването на основополагащия ѝ албум "Back to Black", който я превърна в световна звезда.

Разказът във филма е през очите на Amy и е вдъхновен от нейните емоционални текстове, изпълнени с лични преживявания. Лентата изследва всички пластове на легендарната певица и бурната любовна връзка в центъра на един от най-великите албуми в музикалната история.  

В главната роля е британската актриса Marisa Abela, а режисьор е Sam Taylor-Johnson. "Back to Black" е създаден с подкрепата на семейството на Winehouse, което дава на екипа достъп до музикалния каталог на певицата.  

През кратката си кариера носителката на "Грами" е продала над 30 милиона записa по света. Но и се бореше с пристрастяване към алкохола и тежко понасяше натрапчивото медийно внимание към личния ѝ живот. Тя почина на 23 юли 2011 г. едва на 27 години от алкохолно натравяне. 

"Не пиша песни, за да съм известна", казва Abela в трейлъра. "Пиша песни, защото трябва да превърна нещо лошо в нещо хубаво".

Премиерата на филма във Великобритания ще бъде на 12 април, а в САЩ на 17 април.

Новини