Излезе саундтракът на “Черната пантера: Уаканда завинаги”

В него участват над 40 изпълнители, сред които Rihanna, Burna Boy, Tems, Future и Stormzy

05 ноември 2022
social
Снимка от кадър YouTube

Само седмица ни дели от дългоочакваната премиера на “Черната пантера: Уаканда завинаги”, а докато настъпи денят феновете могат да слушат саундтрака на филма.  

Музикалната колекция е продуцирана от мултимедийната компания на режисьора на филмите за Черната пантера Ryan Coogler. В нея участват над 40 изпълнители от Лагос в Нигерия, Мексико Сити, Лондон и Лос Анджелис. Сред тях са Rihanna, Burna Boy, Tems, Future и Stormzy. 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Black Panther (@blackpanther)

Саундтракът е продуциран от носителя на “Оскар” и “Грами” Ludwig Göransson, който е композирал и оригиналната музика за филма. 

"С Ryan говорихме за това колко е важно да създадем потапящо сетивата пътешествие чрез звук и глас”, обяснява Göransson. “Ако използваме песен във филма, искахме да е цялата и да бъде свързана с историята. Искахме да пренесем публиката от скръбта към празнуването. Когато слушаш саундтрака, да можеш да затвориш очи и да изживееш филма. Това беше целта ни".

Водещият сингъл от колекцията е песента на Rihanna "Lift Me Up", която беше издадена на 28-и октомври. Композицията е дело на Tems, Göransson, Rihanna и Coogler, и е посветена на покойния Chadwick Boseman, който изпълняваше ролята на крал Т’Чала или Черната пантера във филмите на Marvel. Актьорът почина през август 2020 г. на 43-години след продължила четири години тайна борба с рак на дебелото черво. 

“Черната пантера: Уаканда завинаги” излиза по кината на 11-и ноември.

 

 

 

 

Новини