Излезе трейлър на последния филм на Chadwick Boseman

Премиерата на “Ma Rainey's Black Bottom” е през декември

20 октомври 2020
social
Снимка от instagram

Излезе трейлър на последния филм на покойния Chadwick Boseman. Лентата “Ma Rainey's Black Bottom” е заснета за една от популярните видеострийминг услуги. Критиците вече очакват за ролята си на тромпетиста Levee Boseman да получи първата си номинация за “Оскар”.  

Viola Davis влиза в кожата на основния персонаж Ma Rainey, известна като “Майката на блуса”, във филма на режисьора George C. Wolfe по едноименната постановка на August Wilson. 

Героят на Chadwick Boseman е амбициозен музикант от бандата на Rainey, който мечтае за самостоятелна кариера и се опитва да внесе съвременно звучене в старите блус песни. 

Действието се развива в Чикаго през 1927 г., когато музикантите се сблъскват с проблематичните теми за расата, музиката, връзките и експлоатацията на чернокожите изпълнители. 

Denzel Washington е продуцент на “Ma Rainey's Black Bottom”. Той за втори път работи по адаптация на творба на Wilson. През 2016 г. “Огради” (“Fences”) донесе на Viola Davis “Оскар” за най-добра актриса в поддържаща роля. 

Boseman почина през август след тайна битка с рак на дебелото черво. След смъртта му неговото семейство сподели, че диагнозата е била поставена през 2016 г., като тогава коварната болест е била в трети стадий. Той не спира да работи и да създава незабравими образи на големия екран въпреки коварната болест и тежкото лечение.

Новият филм може да донесе на Boseman номинация за “Оскар” в категорията за поддържаща мъжка роля. Той може да получи номинация и за участието си в още един филм на платформата - “Da 5 Bloods” на Spike Lee. Ако това се случи, звездата от филмите на Marvel ще бъде първият актьор с две посмъртни номинации за най-престижната награда в киното. 

“Ma Rainey’s Black Bottom” ще влезе в каталога на стрийминг услугата на 18-и декември. 

Новини