Излезе трейлъра на биографичния филм за Amy Winehouse

11 януари 2024
Amy Winehouse
Снимка от YouTube screenshot

Излезе първият официален трейлър на "Back To Black" - биографичният филм за Amy Winehouse.

Продукцията е режисирана от Sam Taylor-Johnson, а в главната роля е актрисата Marisa Abela. Филмът проследява живота на легендарната певица в Лондон и възхода ѝ към славата. 

Jack O’Connell изпълнява ролята на бившия съпруг на Winehouse, Blake Fielder-Civil, Eddie Marsan е в образа на нейния баща Mitch, Juliet Cowan е нейната майка Janis, а Lesley Manville се превъплъщава в баба ѝ Cynthia.

Филмът, който е заснет с одобрението на семейството на звездата, включва много от хитовете на Winehouse, но записани за лентата в изпълнение на Abela.

В прессъобщение е цитиран Taylor-Johnson, който казва:

„Откриването на талант като Marisa Abela е подобно на намирането на златен прах. В момента, в който тя погледна в обектива на първото си прослушване, разбрах, че тя е идеалната актриса за ролята на Amy Winehouse. Тя вложи огромен труд, внимание към всеки детайл и ежедневно тренираше с часове, за да може да пее през целия филм. Тя не се представя за Amy, тя се вживява в нея".

Taylor-Johnson е режисирал биографичния филм за John Lennon "Nowhere Boy", както и първия филм от поредицата "50 нюанса сиво". 

Matt Greenhalgh, който партнира на Taylor-Johnson в "Nowhere Boy", е написал сценария на "Back To Black". 

Очаква се биографичният филм за Amy Winehouse да излезе във Великобритания и Ирландия на 12-ти април.

Новини