Ето кога излиза по кината "Back to Black" за Amy Winehouse

13 декември 2023
Amy Winehouse
Снимка от YouTube screenshot

Биографичния филм за Amy Winehouse, "Back to Black", получи официална дата за премиера. Продукцията е режисирана от Sam Taylor-Johnson и ще излезе по кината в САЩ на 10 май 2024 г.

Според описанието филмът ще предложи "невиждан досега поглед към възхода на кариерата на Amy Winehouse и излизането на нейния емблематичен албум "Back to Black". Разказан през гледната точка на Amy, филмът ще покаже реалистично жената зад феномена и връзката, която е вдъхновила един от най-известните албуми в историята". 

Актрисата Marisa Abela е в главната роля и си партнира с Jack O’Connell, Eddie Marsan и Lesley Manville. Създателите подчертават, че филмът е създаден с пълната подкрепа на музикалните компании, протежаващи правата за музиката на звездата, както и на нейното семейство.

Winehouse се изстреля към славата през 2006 г. с втория си албум "Back to Black", който ѝ носи 5 награди "Грами", включително в категориите за запис и песен на годината, както и за най-добър нов изпълнител. От него са хитовете “Rehab” и “You Know I’m No Good”. 

Winehouse, която се бореше с пристрастяване към алкохола и наркотиците, почина от алкохолно натравяне през 2011 г. Тя беше на 27 години.

Извън САЩ филмът ще се завърти по кината още през април.

Новини