JAM ON THE RIVER 2022 през август

Международният фестивал на музиката и изкуствата в магичния Троянски Балкан с четвърто поредно издание

20 юли 2022
social
Снимка от facebook

За четвърти пореден път през август до с. Дебнево в Троянския Балкан ще се проведе Международният фестивал на музиката и изкуствата JAM ON THE RIVER 2022. Нестандартният фестивал, който не използва зали, площади или стадиони, а се разполага на красивата поляна над река Видима до село Дебнево под дъхавите хълмове на Троянския Балкан, съчетава в едно магията на музиката и природата.

Международни и български етно джаз музиканти и формации и тази година ще представят своето творчество и талант на сцената на JAM ON THE RIVER 2022.

Програмата на фестивала включва световноизвестни музиканти от България, Италия, Германия и Монголия.

Зрителите на фестивала ще могат да се насладят на приказни творчески концепции и демонстрация на приложни изкуства сред магичната авансцена на Троянския Балкан. Магията на изкуствата ще бъде представена от майстори на керамиката, художници с рисунки на стъкло и други творци на приложните изкуства.

Гостите ще могат да се насладят на традиционни български ястия, месо и зеленчуци на скара, понички, гофрети, студена бира, безалкохолни напитки и още лакомства за малки и големи, които ще бъдат сервирани от професионалисти в български носии.

Предвидени са шатри и чадъри, а ако някой загрее прекалено много в ритъма на музиката, вировете на река Видима надничат с бистрите си очи точно отдолу.

Освен на традиционните пейки, гостите ще могат да поседнат и на сламени бали и да се усетят натуралния дъх на вълшебната природа на Балкана. 

JAM ON THE RIVER 2022 се провежда с подкрепата на Община Троян. 

Ето и програмата на фестивала: 

12 август 2022 (петък), начало: 18:00 ч.

Spectrum Vocal Band – етно джаз акапелна група
Дуо Christopher Herrmann, виолончело (Германия) и Enkhjargal Dandarvaanchig, конеглава цигулка (Монголия)
Angel Demirev Folk Quartet
Формация „Жарава“

13 август 2022 (събота), начало: 18:00 ч.

Гайдарска дружина и формация тъпани „Троп'Ангелес“
Танцови състави към НЧ "Просвета -1905 г.", с. Дебнево
Звезден квартет, сформиран специално за Jam on the River 2022Renzo Ruggieri (Италия), акордеон, Минко Ламбов, пиано, Станислав Георгиев, бас и Цветан Георгиев, ударни
Вероника Тодорова, акордеон и камерен оркестър „Дианополис“
All-Star-Jam Band 2022Вероника Тодорова, акордеон, Enkhjargal Dandarvaanchig, конеглава цигулка, Christopher Herrmann, виолончело, Renzo Ruggieri, акордеон, Минко Ламбов, пиано, Станислав Георгиев, бас, Ангел Димитров, китара, Цветан Георгиев и Стефан Тодоров, ударни

 

Новини