James Brown ще бъде въведен в Залата на славата на радиото

Легендарният изпълнител е сред десетимата избрани тази година

04 октомври 2022
social
Снимка от кадър YouTube

James Brown беше сред десетте личности, които бяха избрани за въвеждане в Залата на славата на рокендрола през 1986 г. Сега името му ще бъде записано и в Залата на славата на радиото. 

От Музея по комуникации и далекосъобщения в Чикаго обявиха, че Brown е сред десетте “легенди на радиото”, които ще бъдат почетени тази година. Отличието е признание за “таланта и усилията на водещите, програматорите и операторите, които са допринесли по невероятен начин за радио индустрията, но вече са починали”. 

Brown влиза в краткия списък на финалистите тази година като собственик на радиостанцията WJBE в Ноксвил, Тенеси. Той купува честотата в края на 60-те години на миналия век и променя името ѝ на посоченото съкръщение, като добавя JBE, което означава “James Brown Enterprises”. Музикантът почина в Атланта на Коледа през 2006 г. 

Сред останалите десетима представители на радиото са седем мъже и две жени - собственици на радиа, водещи и музикални директори.  

Официалната церемония по въвеждането им ще бъде на 1-и ноември. 

Залата на славата на радиото е създадена през 1988 г. от “Emerson Radio Corporation”. Музеят по комуникации и далекосъобщения поема функциите по управление на Залата през 1991 г.

 

Новини