Музикални легенди бяха въведени в Залата на славата на рокендрола

04 ноември 2023
Elton John
Снимка от БГНЕС

Легендарни имена в музиката от целия свят се събраха в Бруклин, Ню Йорк, за да празнуват заедно с новия клас отличници в Залата на славата на рокендрола. Церемонията за въвеждането на имената на тазгодишните избраници се състоя в петък вечерта. 

В Залата тази година бяха добавени Sheryl Crow, Kate Bush, Rage Against the Machine, George Michael, Missy Elliott, Willie Nelson и The Spinners. Признание за влиянието им в музикалната индустрия получиха и DJ Kool Herc и Link Wray, а Chaka Khan, Al Cooper и Bernie Taupin бяха почетени заради техния огромен принос към развитието на музиката. 

Певицата и авторка на песни Sheryl Crow беше представена от носителката на "Оскар" Laura Dern. Тя откри шоуто с изпълнение с младата звезда Olivia Rodrigo, в което се включиха и рок иконите Stevie Nicks и Peter Frampton. Jazmine Sullivan представи Chaka Khan, която също пя заедно с H.E.R. и Common. Покойният George Michael, който почина на 53 години в деня на Коледа през 2016 г., също беше въведен в Залата, а Miguel, Adam Levine и Carrie Underwood го почетоха с изпълнение на някои от най-големите му хитове. 
 

В церемонията участваха като изпълнители или като връчващи награди също LL Cool J, който представи DJ Kool Herc, Elton John въведе в Залата своя дългогодишен партньор в създаването на песни Taupin, както и Dave Matthews, St. Vincent, Chris Stapleton, Ice-T, Brandi Carlile, Queen Latifah, Big Boi и New Edition.

Новини