Cher влиза в Залата на славата на рокендрола, Mariah Carey - не

22 април 2024
Cher
Снимка от БГНЕС

Залата на славата на рокендрола обяви имената на звездите, които тази година ще бъдат записани в нея. Новият клас отличници включва Ozzy Osbourne, Cher и Mary J. Blige. 

В списъка, който беше публикуван на сайта на Залата, има 16 музиканти и личности от музикалната индустрия. 

След като години наред беше пропускана, Cher най-после попадна в списъка, заедно с Ozzy Osbourne, който пък ще бъде въведен в Залата за втори път, този път самостоятелно. Той вече фигурира там като част от Black Sabbath.

Добавени ще бъдат също Dave Matthews Band, A Tribe Called Quest, Peter Frampton, Foreigner и Kool & The Gang.

Jimmy Buffett, MC5, Dionne Warwick и Norman Whitfield ще бъдат въведени в Залата в категорията "Музикално съвършенство", а Alexis Korner, John Mayall и Big Mama Thornton ще влязат в категорията "Музикално влияние". Продуцентът Suzanne de Passe ще получи наградата "Ahmet Ertegun". 

Отличниците в Клас 2024 ще бъдат въведени в Залата на славата на рокендрола на церемония в Кливланд на 19 октомври. Предстои да стане ясно кои звезди ще пеят на сцената на събитието.

Миналата година Cher разкритикува Залата, че още не са я включили. В шоуто на Kelly Clarkson музикалната легенда каза, че макар да е една от малкото изпълнители с хитове номер 1 във всяко от последните 7 десетилетия, от Залата непрекъснато я пренебрегват. Другите, които могат да се похвалят с такова постижение, са Rolling Stones, които бяха въведени в Залата на славата на рокендрола още през 2010 г.

За въвеждане в Залата тази година бяха номинирани също Oasis, Mariah Carey, Sinead O’Connor, Sade, Jane’s Addiction, Eric B. & Rakim и Lenny Kravitz.

Миналата година Kate Bush и George Michael бяха сред избраниците за Залата на славата, заедно с Sheryl Crow, Rage Against The Machine, Missy Elliott, The Spinners и Willie Nelson.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини