Meryl Streep връчи наградата "Икона" на Cher

02 април 2024
Cher
Снимка от БГНЕС

Cher получи наградата "Икона" на церемонията за връчване на отличията на iHeartRadio. На събитието, което се състоя в Лос Анджелис, реч в чест на 77-годишната звезда държа нейната приятелка, актрисата Meryl Streep, с която заедно участваха във филма "Silkwood" през 1984 г. 

„Знаете, че Cher е имала запис номер 1 през всяко едно от последните седем десетилетия. Тя е единствената жена в историята на САЩ, която е успяла да направи това. Какво е нужно, за да имаш такива крака, нали? Всички искаме да знаем... Вече не са 15 минути слава. Късметлия си да получиш седем секунди от нечие внимание, а какво остава за седем десетилетия“, каза 74-годишната актриса от сцената и продължи: „Необходима е подкрепата на много хора, но и много повече. Мисля, че е нужно сърце. Когато си помисля за Cher, се сещам за нейното гигантско сърце. Колко е отворено, колко е очукано и колко е силно, и как тя се води от сърцето си във всичко, което прави, общуване, пеене, танцуване, дори когато се облича. Тя просто дава всичко от себе си – и това ѝ донесе много престижни награди“.

След видео, посветено на невероятната кариера на Cher, Jennifer Hudson излезе на сцената и изпълни хита на легендата "If I Could Turn Back Time". Cher пък започна солово класиката си "Believe", а звездата от "Мечтателки" се присъедини към нея и двете продължиха като дует. 

По-късно Cher също говори пред публиката, като започна с това, че е излязла на сцената с панталон, който притежава от 40 години. 

„Първо, чувствам се наистина благословена и щастлива с тази награда и се чувствам щастлива, че имам хора, които са до мен през всичките тези години. Повечето от вас не са били родени, но и много хора са били. Обикновено не говоря за това, но толкова много пъти съм била на ръба на оцеляването, че няма да повярвате. Бях изоставена от моите звукозаписни компании и не можех да си намеря работа. И по това време отидох в Лас Вегас и направих голямо шоу, много хора, бънджита, всичко това и те просто казаха, "О, Боже, това е краят за нея". Но аз никога не се отказах от мечтата си и от това да стоя на тази сцена".

Музикалната икона предложи и своята доза житейска мъдрост на присъстващите:

"От опит казвам - мечтайте и не се отказвайте от мечтата си, каквото и да става. Защото моят опит показва, че ако имаш мечта и се стремиш упорито към нея, ще имаш страхотен живот и тя вероятно ще се сбъдне. Така стана с мен".

Изпълнителката на "Strong Enough" е била избрана да получи наградата "Икона" заради "нейния несравним принос към музиката и поп културата в продължение на седем десетилетия".

Сред предишните носители на отличието са Pink, която получи наградата миналата година, както и Bon Jovi, Elton John и Jennifer Lopez.

На церемонията Beyoncé, която преди дни издаде новия си албум "Cowboy Carter", получи специалната награда "Новатор" не само заради приноса си към поп културата, но и заради смелостта да рискува и да променя музиката си, при това успешно. Тя беше представена от Stevie Wonder, а от сцената певицата благодари на музиканта, че е приел да свири на хармоника в нейната версия на "Jolene" на Dolly Parton.

Magic - Музиката, която обичаш

 

Новини