Missy Elliott обяви първото самостоятелно турне в кариерата си

08 април 2024
Missy Elliott
Снимка от YouTube screenshot

Макар суперуспешната ѝ кариера да започва през 90-те години, Missy Elliott никога не е правила самостоятелно турне. Това обаче ще се промени тази година. 

52-годишната рапърка и продуцент обяви музикално пътешествие, озаглавено "Out of This World — The Missy Elliott Experience". Турнето ще мине през 24 града в Северна Америка, включително Лос Анджелис, Атланта и Бруклин, в периода 4 юли - 22 август. 

Към звездата за първото ѝ турне като хедлайнер ще се присъединят нейният дългогодишен музикален партньор Timbaland, а също и Busta Rhymes и Ciara. 

“Това е невероятен период в моя живот, в който преживявам много неща "за първи път". Станах първата хип-хоп изпълнителка, въведена в Залата на славата на рокендрола и сега ще направя първото си хедлайнерско турне”, казва Elliott в изявление. “Феновете от години ме молят да направя турне, но исках да изчакам подходящия според мен момент, а и знаех, че ако го направя, то трябва да бъде мащабно и в компанията на семейството! Затова гответе се да ви пренесем "извън този свят" заедно с Busta Rhymes, Ciara и Timbaland!”.

В екипа на турнето е дългогодишният мениджър на Missy, Mona Scott-Young, както и носителят на "Грами" режисьор на музикални клипове Dave Meyers.

Elliott има 4 награди "Грами", а сред хитовете ѝ са “The Rain (Supa Dupa Fly)”, “Get Ur Freak On”, “Work It” и “Lose Control”. Продуцирала е както своята музика, така и песни за звезди като Aaliyah, Beyoncé, Whitney Houston, Monica, Mariah Carey, Janet Jackson, Ariana Grande и Destiny’s Child. През 2019 г. беше въведена в Залата на славата на авторите на песни. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини