Kate Bush отбеляза нов рекорд с “Running Up That Hill”

22 юни 2023
Kate Bush
Снимка от YouTube screenshot

Легендата на британския алтърнатив-поп Kate Bush постави нов рекорд в кариерата си благодарение на хита “Running Up That Hill (A Deal With God)” от 80-те години на миналия век. 

Парчето живее втори живот и завладя класациите, след като прозвуча в сезон 4 на сериала "Странни неща". 

Сега класиката премина границата от 1 милиард стриймвания в музикалната платформа Spotify и се превърна в първата песен на изпълнителка от това десетилетие с такова постижение. 

“Милиард стриймвания. Получавам видение за река, която внезапно прелива и се превръща в множество притоци - милиард стриймвания - на път да се влеят в морето. Всяко от тези слушания е един от вас... Благодаря ви! Благодаря ви, че изпратихте тази песен на такова невероятно и удивително пътешествие. Нямам думи!", написа звездата в сайта си по повод новия успех. 

Bush е един от малкото артисти от периода, които са намерили място в "клуба на милиардерите" на Spotify. В него са също Tears For Fears с “Everybody Wants to Rule The World”, Toto с “Africa”, A-ha с “Take on Me” и Police с “Every Breath You Take”.

През май Kate Bush влезе в списъка на изпълнителите, които тази година ще бъдат въведени в Залата на славата на рокендрола

Новини