Sheryl Crow пее за ИИ в новия си сингъл “Evolution”

12 януари 2024
Sheryl Crow
Снимка от БГНЕС

Sheryl Crow представи новия си сингъл “Evolution”. Това е заглавната песен от предстоящия нов албум на звездата, 11-ти по ред в дискографията ѝ, който ще излезе на 29-и март. 

Новата композиция на Crow засяга темата за изкуствения интелект (ИИ) и ефектът, който той ще оказва в бъдеще на човечеството и планетата.

“Stephen Hawking се тревожеше, че ИИ ще замени хората”, казва Crow в изявление. “Като майка искам да оставя един по-добър свят на децата си, по-здравословна планета - дали ИИ ще бъде добронамерен партньор в тези цели или не? Това е обезпокоително и тази песен е насочена именно към тези тревоги”.

Crow е записала песента с Mike Elizondo, който е продуцент на албума. В нея се чува и китарно соло на китариста на Rage Against The Machine, Tom Morello. 

“Написах песента само с китара и вокали, изпратих я на Mike Elizondo и му казах "това е по-голямо от мен, можеш ли да се пробваш ти"", обясни Crow. “За мен свиренето на Тom е просто от друга планета’s playing comes from some other planet. Беше страхотен късмет, че с него бяхме въведени в Залата на славата на рокендрола през една и съща година, и неговото соло в "Evolution" просто те изстрелва в космоса". 

Преди време Crow представи сингъла “Alarm Clock”, който е написан от нея, Elizondo и Emily Weisband. Клипът на парчето се появи този месец. 

Новината за предстоящия нов албум на Crow беше изненадваща, защото известно време след премиерата на "Threads" през 2018 г. тя каза, че няма да издава повече албуми.

 

Новини