Ed Sheeran се надява хората да послушат Холивуд за ИИ

08 август 2023
Ed Sheeran
Снимка от БГНЕС

Ed Sheeran се надява, че светът ще се вслуша в предупрежденията на Холивуд по отношение на опасностите, свързани с изкуствения интелект (ИИ).

В интервю за американско радио преди концерт в Ню Йорк британският хитмейкър каза: 

“Това, което не разбирам по отношение на ИИ е, че през последните 60 години холивудските филми ви казват "Не го правете". И сега всички го правят. Не сте ли виждали филмите, в които избиват всички ни? Не разбирам за какво ви е - ако по този начин отнемате работата на човешко същество, мисля, че това е лошо нещо. Смисълът на обществото е, че всеки си има работа. Ако всичко се прави от роботи, всички ще бъдат безработни. Според мен ИИ е нещо много странно". 

В музиката ИИ вече създава съдържание, като имитира известни звезди до степен, че фалшификатът трудно може да се различи от оригинала. Компаниите се опитват да измислят как да защитят артистите, авторските права, съответно и печалбите си, докато ИИ все повече навлиза в развлекателната индустрия. Именно опасенията от новата технология са една от причините за стачката на гилдиите на сценаристите и актьорите в САЩ

Новини