Jeff Bezos ще подари 50 милиона долара на актрисата Eva Longoria

15 март 2024
Eva Longoria
Снимка от БГНЕС

Jeff Bezos ще "подари" 100 милиона долара на актрисата Eva Longoria и на адмирал Bill McRaven като награда за техния принос към обществото. 

Основателят на Amazon всяка година връчва наградата "Смелост и доброта", която е под формата на чек за 50 милиона долара. Longoria и McRaven ще могат да използват своята част от общата сума, за да помагат на нуждаещите се. 

Bezos и годеницата му, Lauren Sanchez, връчват наградата от 2021 г. Сред предишните носители са Van Jones, José Andrés и Dolly Parton. 

Longoria, която стана известна с участието си в сериала „Отчаяни съпруги“, основа фондация „Eva Longoria“ през 2012 г. с мисията „да помогне на латиноамериканците да изградят по-добро бъдеще за себе си и своите семейства чрез образование и предприемачество"

Техният обхват включва работа в областта на STEM образованието, ангажираност на родителите, менторство и предприемачество.

„Ние работим, за да намалим празнината във възможностите, пред която са изправени латиноамериканците, като финансираме програми, свързани с културата, които повишават производителността и заплащането на латиноамериканците“, се казва в сайта на фондацията. 

Пенсиониран адмирал с четири звезди, McRaven е бил и ректор на системата на Тексаския университет. Според сайта на университета McRaven „ръководи създаването на инициативата „Запазване на силата и семейството“, за да осигури психическото, духовното и физическото благополучие на онези, които служат, както и на техните семейства. Съпругата му, Georgeann, е посветила голяма част от кариерата си на лидерска роля сред военни семейства и ранени военни". 

Magic - Музиката, която обичаш
 

Новини