Jon Bon Jovi ще получи наградата "Човек на годината" на MusiCares

20 октомври 2023
Jon Bon Jovi
Снимка от БГНЕС

След десетилетия музикални изяви и използване на пларформата си, за да помага на нуждаещи се, Jon Bon Jovi ще бъде почетен за професионалните си постижения и филантропската си дейност. 

Музикантът и основател на рок групата Bon Jovi ще получи наградата "Човек на годината" на благотворителната фондация MusiCares за следващата година.

Носителят на "Грами" не само е оставил ярка следа в света на музиката и поп културата, но също така подкрепя благородни каузи, които променят живота на хората. През 2006 г. той основа "Jon Bon Jovi Soul Foundation", която се бори за намаляване на глада и бедността, като осигурява храна, достъпни жилища и професионално обучение на нуждаещи се хора, за да си намерят работа. 

"За мен е чест да бъда отличен от MusiCares. Филантропската работа заема важно място в живота ми заедно с музикалната ми кариера и постижения. Преди близо две десетилетия, когато основах JBJ Soul Foundation и JBJ Soul Kitchens, видях с очите си, а го виждам и днес, колко е важна благотворителната дейност за общностите. Убедил съм се в това, че да помагаш на другите означава да помагаш и на себе си". 

Престижната церемония на MusiCares за връчване на приза "Човек на годината" се провежда в седмицата на наградите "Грами". Следващата година тя ще се състои в Лос Анджелис на 2-и февруари - два дни преди връчването на най-важните награди в музиката. 
 

Bon Jovi е 33-ият носител на наградата "Човек на годината" на фондацията към Американската звукозаписна академия. В списъка са още Gloria Estefan, Tony Bennett, Phil Collins, Stevie Wonder, Elton John, Bono, Sting, Aretha Franklin, Barbra Streisand, Paul McCartney, Bruce Springsteen и Lionel Richie. 

Новини