Taylor Swift грабна още една титла - "Личност на годината" на сп. Time

06 декември 2023
Taylor Swift
Снимка от БГНЕС

Taylor Swift завършва суперуспешната за нея 2023-та като "Личност на годината" на сп. Time.

Звездата, чието турне "Eras" подобри рекорди в бокс-офиса тази година и стана причина за изслушване в американския Сенат заради проблемите на платформата за продажба на билети Ticketmaster, каза пред списанието, че е изключително горда и щастлива от оказаната чест. Преди нея титлата "Личност на годината" са получавали Барак Обама, Грета Тунберг и Володимир Зеленски. 

Певицата призна, че нейните 180-минутни концерти често са я оставяли напълно изтощена. След поредица шоута тя разказва, че ставала от леглото само за да си вземе храна. 

"Едва говоря, защото съм пяла на три последователни концерта. Всеки път, когато стъпя, краката ми издават звук като от пукане заради танците на високи токчета", разказва още звездата. 
 

Освен че направи най-успешното турне за годината, което ще продължи и през следващата, Swift отбеляза и най-бързо продаващия се запис за 2023 г. - презаписаната версия на нейния албум "1989", който е на почти 10 години.

Наскоро тя се превърна и в първата авторка на песни, която получи 7 номинации за "Грами" в категорията "песен на годината", като подобри постижението на Paul McCartney и Lionel Richie.

Миналия месец беше обявено, че Swift вече е милиардерка - в своя публикация Bloomberg оцени състоянието ѝ на 1,1 милиарда долара. 

Само три други музикални звезди могат да се похвалят със сметка в милиарди долари - Rihanna, Beyoncé и Jay-Z.

Swift обаче е първата, която е натрупала състоянието си изцяло с приходи от музиката си. Сериозна част от богатството на останалите посочени звезди идва от техните проекти в модната и козметичната индустрия, както и бизнес с различни технологични аксесоари.

Новини