Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Жена оцеля след 12 дни в пустинята
Жена оцеля след 12 дни в пустинята
Снимка: pixabay.com
Жена оцеля след 12 дни в пустинята Понеделник, 02.12.2019 г., 16:25 ч. Оцелялата 52-годишна австралийка ще бъде отведена в болница, където ще получи лечение за дехидратация и слънчево изгаряне

Австралийската полиция, заедно със спасители, откри 52-годишна жена жива, след като е прекарала 12 дни в пустинна местност в централната част на страната. Това се е случило след като колата й се е забила в речно корито.

Според Ей Би Си, австралийката Тамра Макбит-Райли и двама нейни приятели са пътували с кола преди почти две седмици, но колата им заседнала в коритото на реката Финк.

По думите на Макбит-Райли в продължение на три дни те се опитвали да извадят колата, но нищо не се получило. Тримата изпили почти всички запаси от вода и водка, които носели със себе си, и решили, че трябва да намерят друг подслон и източник на вода. Те напуснали колата и оставили бележка в нея, посочвайки в коя посока са тръгнали.

Първо спрели на място за водопой на добитък и взели вода, след което двамата приятели на Макбит-Райли решили да тръгнат на север към магистралата, докато жената останала сама при източника на вода с куче, което не могло да издържи пътуването в такъв горещ климат.

"Те имали много ограничено количество храна: пакет бисквитки и спагети с говеждо месо, но очевидно това далеч не е било достатъчно. Двамата й приятели са имали GPS навигатор и компас. Искали да отидат на север до главен път на 22 километра от мястото, където са спрели“, разказа началникът на полицията.

Оцелялата жена ще бъде отведена в болница, където ще получи лечение за дехидратация и слънчево изгаряне. Двамата й спътници все още се издирват, а полицията ще засили търсенето си с надеждата да намери двойката преди падането на нощта.

Коментари