Joaquin Phoenix влиза в ролята на Наполеон

Носителят на "Оскар" отново ще си партнира с Ridley Scott

15 октомври 2020
social
Снимка от facebook

Сър Ridley Scott и Joaquin Phoenix отново ще работят заедно във филма "Kitbag", след като си партнираха в епичната драма "Градиатор".

Този път проектът им е посветен на френския военачалник Наполеон Бонапарт, който става и първият френски император под името Наполеон I Велики в периода 1804 - 1814 г.

45-годишният Joaquin Phoenix ще играе главната роля в продукцията, описвана като оригинален и личен поглед към произхода на Наполеон и неговия безскрупулен стремеж за власт. Филмът ще разкаже и за отношенията му с неговата съпруга Жозефин. Продукцията ще се опита да представи и най-популярните битки на Наполеон, известен като изключителен вонен стратег.

David Scarpa, който работи с Ridley Scott по "Всички пари на света", ще напише сценария за проекта, а продуцент ще бъде Kevin Walsh, познат с работата си по "Blade Runner".

82-годишният Scott се очаква да стартира работата по филма след като приключи настоящия си проект "Гучи" - криминалната драма за убийството на дизайнера Maurizio Gucci, в който участват Lady Gaga, Robert De Niro и Al Pacino. Режисьорът е на финала и на още една продукция - "Последният дуел" с Ben Affleck, Matt Damon и Jodie Comer.

Новини