John Legend издаде двоен албум

За първи път музикантът използва името си като заглавие

10 септември 2022
social
Снимка от Анимато Мюзик/Universal Music Group

Отбелязваме края на лятото с нова музика от R&B таланта John Legend. Многократният носител на наградата “Грами” издаде своя осми албум, озаглавен “Legend”. Продуциран от самия певец и известния изпълнител и автор на песни Ryan Tedder от One Republic (Beyoncé, Adele и др.), този проект е енергична музикална колекция с неподправена чувственост, която черпи вдъхновение от болката, радостта и хармонията. John за първи път официално приема дълбокото значение на фамилията си през цялата си знаменита кариера. 

"До този момент никога не съм използвал името си в заглавие на мой проект", обяснява John. “С “Legend” заявявам, че се гордея с творчеството си и с човека, в който се превърнах. Написахме повече от 80 песни, малка част от които включихме в албума и разделихме в “Акт 1 - Събота вечер" - романтичен и секси, и "Акт 2 - Неделя сутрин" - духовен. Вложих много време, любов и мисъл в последователността." 

В 24 песни - по една за всеки час от денонощието - “Legend” включва издадените по-рано сингли "Honey" с Long, "Dope" с рапъра JID и "All She Wanna Do" със Saweetie. Новото издание е продължение на албума “Bigger Love” от 2020 г., който достигна 19-то място в класацията Billboard 200.

Американският музикант е абсолютна легенда. През 2018 г. John Legend стана най-младият и първият афроамериканец, носител на EGOT (“Еми”, “Грами”, “Оскар” и “Тони”) след като грабна “Еми” за работата си по “Jesus Christ Superstar Live” на NBC. 

Той ще подкрепи новата си колекция с втория етап от серията си шоута в Лас Вегас - “Love in Las Vegas”, от 14-и до 29-и октомври.

Съдържание:

ACT I

1) “Rounds” ft. Rick Ross

2) “Waterslide”

3) “Dope” ft JID

4) “Strawberry Blush”

5) “Guy Like Me”

6) “All She Wanna Do”

7) “Splash” ft Jhene Aiko, Ty Dolla $ign

8) “You”

9) “Fate” ft Amber Mark

10) “Love” ft Jazmine Sullivan

11) “One Last Dance”

12) “All She Wanna Do” ft. Saweetie

ACT 2

1) “Memories”

2) “Nervous”

3) “Wonder Woman”

4) “Honey” ft. Muni Long

5) “I Want You to Know”

6) “Speak in Tongues” ft Jada Kingdom

7) “The Other Ones” ft Rapsody

8) “Stardust”

9) “Pieces”

10) “Good” ft Ledisi

11) “I Don’t Love U Like I Used To”

12) “Home”

 

 

Новини