Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
“Жокерът” е най-печелившият филм по комикси
“Жокерът” е най-печелившият филм по комикси
“Жокерът” е най-печелившият филм по комикси Вторник, 12.11.2019 г., 11:05 ч. Продукцията с Joaquin Phoenix спечели 950 милиона долара в световния бокс-офис

“Жокерът” официално е най-печелившият филм по комикси за всички времена с приходи от 950 милиона долара в световния бокс-офис. Лентата разказва как Аrthur Fleck, изигран от Joaquin Phoenix, се превръща в Жокера - един от най-големите врагове на Батман и един от най-известните злодеи в света на комиксите.

Според “Forbes” печалбата на “Жокера” е 15 пъти по-голяма от сумата инвестирана в заснемането му. Режисьорът Todd Phillips е разполагал с около 63 милиона долара, за да направи филма, което е само малка частица от това, което повечето студиа влагат в адаптации по комикси.

Най-показателното сравнение в това отношение - “Отмъстителите: Краят”, който се превърна в най-печелившият филм за всички времена с приходи от 2 милиарда и 800 милиона долара е заснет с бюджет от 356 милиона.

А “Жокерът”, който беше приет много добре от критиката и повечето фенове, е спряган и като един от претендентите за номинация за “Оскар”. Постижението му в бокс-офиса е по-голямо и от това на “Венъм” с Tom Hardy и на “Дедпул” с Ryan Reynolds.

Всички тези успехи са постигнати без прожекции в Китай, държавата с най-многобройно население в света, които биха донесли значителни приходи на лентата. А причината “Жокерът” да не се излъчва в кината в Китай е цензурата в страната. Продукцията вече беше критикувана по света за начина, по който изобразява хората с психически проблеми, както и заради бруталните сцени с насилие.

На фона на всичко това Joaquin Phoenix открехна вратата за евентуално продължение, като каза, че има “твърде много неща за изследване”, които няма как да се съберат в един филм.  

Коментари