The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Jussie Smollett влиза в затвора за измама
Jussie Smollett влиза в затвора за измама
Снимка: БТА
Jussie Smollett влиза в затвора за измама Петък, 11.03.2022 г., 14:11 ч. Обявиха присъдата на бившия актьор от сериала “Империя”

Бившата звезда от сериала “Империя” Jussie Smollett беше осъден на 150 дни затвор за измама.

Актьорът, който е чернокож и хомосексуалист, беше жертва на нападение от омраза през януари 2019 г. Разследването обаче установи, че той е инсценирал посегателството и е платил на извършителите. По време на целия процес Smollett настоява, че е невинен и наистина е жертва. 

Освен затвор, присъдата му включва още 30 месеца пробация. Той ще трябва да плати и компенсация от над 120 000 долара и глоба от още 25 000. 

Съдията говори 30 минути преди да прочете присъдата, като каза на актьора, че е написал сценарий и е избрал актьорите за измамата, което говори за умисъл в действията му и съответно е утежняващо вината обстоятелство. “Част от вас проявява арогантност и егоизъм, и нарцисизъм, което е просто позорно. Вие не сте жертва на расово престъпление от омраза, не сте жертва и на хомофобско престъпление от омраза. Вие сте шарлатанин, който се преструва на жертва на такива престъпления и това е срамно”, заяви в речта си съдията. 

След обявяване на присъдата Smollett свали предпазната си маска и каза, че е невинен, преди да бъде изведен от залата: "Ваша чест, уважавам вас и съдебните заседатели, но не съм направил това. И нямам самоубийствени мисли. И ако нещо ми се случи в затвора, не съм си го причинил сам. Искам всички да знаете това”.

По време на последното заседание няколко свидетели говориха в защита на Smollett и призоваха съда за снизхождение. Бяха прочетени и писма в негова подкрепа, сред които и от актьора Samuel L. Jackson.

"Jussie не трябва да влиза в затвора”, заяви неговият брат Joel, "Той не е заплаха за хората в Илинойс”. 

Беше прочетен и доклад за нанесени вреди от полицейското управление на Чикаго заради това, че повече от 30 разследващи полицаи са били включени в разследването на случая, снети били показания от десетки свидетели и били гледани хиляди часове видеозаписи от улични камери, както и били посещавани по домовете хора по време на един от най-студените периоди в историята на града. 

Актьорската кариера на Smollett на практика е унищожена. След като се разбра за измамата, той беше изгонен от сериала “Империя”, където изпълняваше една от главните роли, точно преди последния сезон.

Коментари