Justin Timberlake публично се извини на Britney Spears и Janet Jackson

Певецът призна грешките си и обеща повече да не бъде част от проблема, а от решението

13 Февруари 2021

Justin Timberlake поднесе публично извинение на Britney Spears и Janet Jackson. Той публикува изявление в социалните мрежи в отговор на вълната от критики, която последва излъчването на филма "Да натопиш Britney Spears".

Конкретният повод за недоволството беше припомнянето на неговото поведение след раздялата с някогашната поп прицеса.

Филмът на New York Times, който е създаден без подкрепата на певицата, показва негативното отношение към Britney след широко коментираната раздяла с колегата й, докато той получава подкрепа и разбиране.

Много хора, които са гледали документалния филм, изразиха в социалните мрежи своето "разочарование" и дори "отвращение" спрямо Timberlake. Някои го обвиниха за изграждането на негативния медиен образ на Spears след раздялата, а други напомниха, че той е проявил подобно "токсично" отношение и към Janet Jackson след скандала, който той сътвори с участието си заедно с певицата на Супербоул през 2004 г.

В изявлението си Timberlake казва, че е прочел посланията и притесненията на феновете.

"Дълбоко съжалявам за онзи период от живота ми, когато с действията си допринесох за проблема, когато говорих не на място или не защитих това, което е правилно. Разбирам, че проявих слабост в онези моменти и се облагодетелствах от система, която толерира негативното отношение към жените и расизма", се казва в публикацията на Timberlake в Instagram. "Искам специално да се извиня на Britney Spears и Janet Jackson, защото ме е грижа и уважавам тези жени и знам, че се провалих. Реших, че трябва да отговоря (на коментарите), отчасти защото всички засегнати заслужават по-добро отношение и най-вече, защото това е един по-голям разговор и искам да съм част от него и да се поуча от него".

"Индустрията има недостатъци. Тя е така организирана, че успехът да е за амъжете, особено за белите мъже. Таак е устроена. Като мъж в привилигирована позиция трябва да говоря за проблема. Заради моето невежество, не го осъзнавах, докато се случваше в собствения ми живот, но не искам никога повече да се облагодетелствам от очернянето на някого".

"Знам, че извинението ми е само първа стъпка и то не ме оправдава за миналото. Искам да поема отговорност за грешките си в тази ситуация и да бъда част от един по-добър и подкрепящ свят. Надявам се на най-доброто за хората, които обичам и които съм обичал. Мога да се справя по-добре и ще го направя".

Според източник на ET Spears е запозната с отзвука от документалния филм за нея, но не го е гледала и няма никакво намерение да участва в обсъждането на връзката й с Justin Timberlake. Представител на певицата е казал пред изданието, че тя не би искала негативни коментари за него, защото уважава и него, и съпругата му Jessica Biel, и дори намира за смешно това, че хората отново обсъждат нещо, което е станало преди толкова много години.

След публикуването на изявлението на Timberlake, много негови приятели, близки и фенове го подкрепиха.

Съпругата на певеца Jessica Biel написа кратко и ясно "I love you.❤️", а певицата Brandi Carlile коментира "беше красиво да прочета това. Мисля, че казва много за болката на хората. Нямам търпение да видя как ще помогнеш за това жените и пренебрегваните хора да бъдат зачитани. За мен ти си вдъхновяващ човек".

Morgane Stapleton, съпруга на приятеля и музикален партньор на Timberlake, също заяви, че е горда да го нарича свой приятел.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Justin Timberlake (@justintimberlake)

Новини