Katy Perry продаде правата върху музиката си за солидна сума

18 септември 2023
Katy Perry
Снимка от БГНЕС

След месеци слухове, вече е официално - Katy Perry е продала правата върху музиката си на Litmus Music, компанията, подкрепяна от Carlyle, съоснована от бившия президент на Capitol Records, Dan McCarroll. Оттам потвърдиха за сделката, която е на стойност 225 милиона долара. Договорът включва дяловете на певицата в мастър записите и права за издаване на петте ѝ албума, издадени между 2008 г. и 2020 г.: „One of the Boys“, „Teenage Dream“, „Prism“, „Witness“ и „Smile“. Universal Music Group продължава да притежава пълните права върху тези албуми.

След повече от десетилетие като една от най-големите музикални звезди, Perry забави кариерата си, като се фокусира върху серии концерти в Лас Вегас, филантропска дейност, както и на грижите за семейството, което създаде с актьора Orlando Bloom.

Litmus стартира през лятото на 2022 г. и направи първото си голямо придобиване през декември, купувайки правата на Keith Urban върху неговите мастър записи.

McCarroll каза: 

„Katy Perry е креативен визионер, който е оказал голямо влияние върху музиката, телевизията, филмите и филантропията. За мен е голяма чест да си партнирам отново с нея и да помогна на Litmus да управлява нейния невероятен репертоар“.
 

Новини