The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Кейт Буш чупи рекорди на Гинес
Кейт Буш чупи рекорди на Гинес
Снимка: Instagram: /@katebushmusic
Кейт Буш чупи рекорди на Гинес Петък, 01.07.2022 г., 07:55 ч. „Running Up That Hill (A Deal With God)“ продължава да мачка

Откакто Stranger Things 4 излезе в Netflix миналия месец, Кейт Буш видя нейния сингъл от 1985 г. „Running Up That Hill (A Deal With God)“ да се издигне до невъобразими висоти, включително и на върха на британските класации. Тъй като бяха необходими близо 40 години, за да стигне сингълът до номер 1, постижението счупи няколко световни рекорда на Гинес: най-дългото време за песен да достигне номер 1 в официалната класация за сингли на Обединеното кралство, най-възрастната изпълнителка, достигнала номер. 1 и най-голяма разлика между номер 1.

Буш изказа благодарност и учудване от възраждането на песента, благодарение на това, че е в последния сезон на Stranger Things. Наскоро тя седна за рядко интервю, за да обсъди своя вихрен месец. „Просто е необикновено. Мислех, че песента ще привлече известно внимание, но просто не съм си представяла, че ще бъде нещо подобно“, каза тя пред BBC Radio 4 за успеха на песента. „Толкова е вълнуващо, че наистина е доста шокиращо, нали ? Целият свят е полудял.”

Коментари