Kelis обвини Beyoncé в кражба

Мегазвездата е използвала елемент от нейна песен в новия си албум без разрешение

30 юли 2022
social
Снимка от Instagram

Kelis обвини Beyoncé в кражба заради това, че мегазвездата е използвала фрагмент от нейната песен “Milkshake” от 2003 г. в парчето “Energy”.

В публикации в Instagram 42-годишната изпълнителка изрази недоволството си ден преди премиерата на новия албум на Beyoncé “Renaissance”.

“Умът ми не го побира, защото нивото на неуважение и тоталното пренебрегване на три засегнати страни е поразително", коментира тя пост на фен, “Чух за това по същото време като всички останали. Нищо не е такова каквото изглежда, някои хора в този бизнес нямат душа или чест, и заблуждават всички".

Kelis реагира остро и на коментар, който гласи "това е колаборацията, от която светът има нужда". "Това не е колаборация, а кражба", отговори тя и нарече използването на музикалния фрагмент "смехотворно".

В серия клипчета Kelis говори по-подробно за проблема: “Не само, че сме две тъмнокожи изпълнителки в индустрия, в която няма много такива, но и сме се срещали, познаваме се, имаме общи приятели. Нямаше да е трудно да се свърже с мен. От елементарно уважение … дори и да смяташ да го направиш въпреки всичко".

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Kelis (@kelis)

Kelis уточнява обаче, че проблемът ѝ не е само с Beyoncé, като намекна, че продуцентът Pharell Williams я е измамил с авторските права над музиката ѝ.

“Pharell би трябвало да знае най-добре. Това е директна атака срещу мен. Истината е, че е много неприятно. Имам право да съм разочарована".

След като нарича действията на колегите си "пасивно агресивни, жалки и глупави", тя сподели друго видео, към което пише "Има хулигани и тайни, и гангстери в тази индустрия, които се усмихват и им се разминава, докато някой не каже "стига толкова". Затова аз го казвам днес. Ще си търся правата и искам компенсация".

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Kelis (@kelis)

Засега реакция на обвиненията от страна на Beyoncé и Pharell няма.

“Renaissance” на Beyoncé излезе официално в петък. Два дни по-рано обаче съдържанието изтече в интернет. Звездата благодари на феновете си в специално обръщение за това, че са били търпеливи и са изчакали официалното представяне.

 

Новини