Китара на Paul McCartney беше продадена за рекордна сума

Търгът беше организиран от Edge от U2

15 декември 2021
social
Снимка от facebook

Китара на Paul McCartney беше продадена на търг и се превърна в скъпия бас инструмент, продаван някога на аукцион. За китарата, която легендарният музикант от Bestles е използвал в студиото и на турне с групата си Wings, са платени малко над 496 000 долара, с което подобри ценовия рекорд на бас китарата на Bill Wyman от Rolling Stones, която миналата година беше продадена за 384 000 долара.

Търгът с музикални инструменти беше организиран от Edge от U2 и продуцента Bob Ezrin в подкрепа на тяхната благотворителна фондация Music Rising, която помага на музикалните общности да се възстановят от щетите, нанесени от пандемията. 

Свои музикални инструменти за търга са предоставили U2, Elton John, Pearl Jam, Joan Jett, Bruce Springsteen, Lou Reed, Kings Of Leon, Green Day и Radiohead, като са събрани 2 милиона долара за каузата. 

Още един рекорд беше поставен на търга - китара на Eddie Vedder, която той разрушава на сцената по време на участие, беше продадена за 266 200 долара - най-високата цена, плащана някога на аукцион за разбита китара.

 

Новини