Колекция с над 50 песни на Tina Turner излиза за 50 години от първия ѝ солов албум

29 септември 2023
Tina Turner
Снимка от БГНЕС

Мащабно издание събира най-доброто от музикалното наследство на Tina Turner, която почина на 24-и май на 83 години. "Queen of Rock ‘N’ Roll" ще излезе на 24-и ноември и ще включва 55 песни от соловата кариера на легендарната певица в периода от 1975 до 2020 г. Сред тях са хитовете “What’s Love Got To Do With It", “The Best” и “We Don’t Need Another Hero (Thunderdome)”. 

В колекцията ще има и преработена версия на “Something Beautiful Remains” с актуализирано заглавие “Something Beautiful”. Парчето е ремиксирано от дългогодишния музикален партньор на Turner, Terry Britten, който е сред авторите и продуцентите на оригиналната версия, издадена през 1996 г.

"Queen of Rock ‘N’ Roll" ще бъде достъпен в стрийминг платформите, както и на физически носители. Във всички издания ще бъде включен и предговор, написан от Bryan Adams. Turner и Adams издадоха през 1985 г. дуета “It’s Only Love”. 

“От неизвестността до сцените във Великобритания и Европа, отдавам дължимото на Tina, която промени живота ми и на която съм безкрайно благодарен, че ми дари част от скъпоценното си време. Тя беше природна стихия, никой нямаше нейната енергия и нейния глас, вероятно е подходящо и достатъчно да кажа, че всичко при нея беше любов", пише Adams за покойната звезда. 

Със специалната колекция ще бъде отбелязана 50-годишнината от старта на соловата кариера на Turner, която започва с първия ѝ самостоятелен албум "Tina Turns the Country On!" през 1974 г. Тогава тя все още е част от дуета Ike & Tina Turner Revue. 

Новини