Концертният филм на Taylor Swift се превърна в блокбастър още преди премиерата

06 октомври 2023
Taylor Swift
Снимка от БГНЕС

Филмът за световното турне „Eras“ на Taylor Swift се превърна в блокбастър седмица преди да излезе в кината, съобщи BBC.

По данни на дистрибутора на продукцията, предварителните продажби на билети по света са надхвърлили 100 милиона долара. Компанията добави, че на филма са били необходими по-малко от 24 часа, за да подобри собствения си рекорд за най-много продажби в рамките на ден.

Световното турне на Swift, което ще продължи до края на 2024 г., е на път да се превърне в най-мащабното в историята. Възможно е продажбите на билети за нейни концерти да достигнат 1,4 милиарда долара, което би счупило рекорда, поставен от прощалното турне на Elton John.

Филмът за турнето „Eras“ ще се излъчва в кината в повече от 100 държави, като в повечето от тях премиерата му е на 13-и октомври. 

Анализаторите изчисляват, че в допълнение към предварителните продажби на билети, лентата вероятно ще постигне приходи от още 100 милиона долара в боксофиса в Северна Америка през премиерния уикенд.

Тази година пет филма са генерирали печалби от над 100 милиона долара при своя дебют в Северна Америка – сред тях са хитовите „Барби“, „Супер Марио Bros.: Филмът“ и „Спайдър-Мен: През Спайди-вселената“.

Компанията, която разпространява концертния филм на Swift, е дистрибутор и на филма за турнето „Renaissance“ на Beyonce, който ще излезе през декември.

Миналата година Taylor Swift се превърна в първият изпълнител в историята, чиито песни са се класирали на всяка от първите десет позиции в класацията за сингли в САЩ. Тя изпревари рапъра Drake, който държеше предишния рекорд от девет сингъла, намерили място в класацията по едно и също време през септември 2021 г. Преди това Beatles държаха рекорда от 1964 г. с общо осем сингъла.

През август Spotify съобщи, че Swift е подобрила още един рекорд, като е станала първата жена в историята на стрийминг платформата, достигнала 100 милиона месечни слушатели. Това се случи, след като певицата издаде третия си презаписан албум „Speak Now (Taylor's Version)“ през юли. Албумът достигна върха на класациите в САЩ и Великобритания.

По-късно този месец Swift ще издаде следващия си презаписан албум – „1989 (Taylor's Version)“. Изпълнителката е в процес на презаписване на по-ранните си албуми, което ще ѝ позволи да си върне правата върху оригиналните записи на песните.

Новини