Lady Gaga отново отложи турнето си

"Chromatica Ball" трябваше да се състои тази година

03 юни 2021
social
Снимка от facebook

Lady Gaga отново отложи турнето си "Chromatica Ball". 

След като организаторите на концертите изпратиха съобщения до феновете, които са си купили билети, от сп. Entertainment Weekly са получили официално потвърждение, че шоутата няма да се състоят тази година. 

"Въпреки че някои части на света бързат да се отворят (след пандемията - бел.ред.), други още не са готови", казва Gaga в изявлението, изпратено на феновете. "Така че, докато не успеем да потвърдим всички световни дати, трябва да отложим шоутата от "Chromatica Ball" за лятото на 2022 г.". 

Организаторите добавят, че хората, които вече са си купили билети, трябва да ги задържат, докато бъдат насрочени нови дати за концертите. На този етап връщане на парите не е възможно, но феновете ще имат и тази възможност в бъдеще. 

Албумът "Chromatica" на Gaga излезе през 2020 г. със закъснение заради пандемията и дебютира на върха на американската класация за албуми. От него излязоха и два сингъла, които намериха място в топ 5 на американския чарт - "Stupid Love" и дуета с Ariana Grande "Rain On Me", коойто се изкачи до първата позиция. 

Промоционалното турне за албума включва шест дати за мащабни концерти на големи стадиони в Европа, САЩ и Канада, които първоначално бяха насрочени за лятото на 2020-а, но бяха преместени през настоящата година заради ситуацията с коронавируса.

Въпреки поредната промяна на графика за турнето, Gaga и продуцентът BloodPop работят над ремикси на песните от албума с изпълнители като Rina Sawayama и Charli XCX. Освен това, певицата ще издаде и специална версия на албума си "Born This Way" по случай 10-годишнината от неговата премиера. Колекцията ще включва интерпретации на песните на звездата от други изпълнители. 

Новини