Lady Gaga потвърди участието си в "Жокера 2"

Тя ще партнира на Joaquin Phoenix в продължението на кинохита от 2019 г.

05 август 2022
social
Снимка от БГНЕС

Lady Gaga официално се присъединява към киновселената на DC Comics. Звездата, която получи ласкави коментари от критиците за ролята си в “Домът на Гучи” и номинация за “Оскар” за “Роди се звезда”, сега ще партнира на Joaquin Phoenix в продължението на филма “Жокера” на Todd Phillips, с подзаглавие “Лудост за двама”, което ще бъде с елементи на мюзикъл.

Певицата потвърди слуховете за присъединяването си към екипа на продукцията с видео в социалните мрежи. В него на червен фон се появяват силуетите на Phoenix и Gaga, а после се събират. Накрая е датата за премиерата на филма - 4 октомври 2024 г. Видеото е озвучено с инструментал на хита на Frank Sinatra "Cheek to Cheek", който Gaga изпълни в дует с Tony Bennett в съвместния им албум със същото заглавие от 2014 г.

Певицата не уточнява каква е нейната роля, но се предполага, включително заради кадрите във видеото, че тя ще изиграе Харли Куин - лекарката на Артър Флек/Жокера в психиатричната клиника "Аркъм", която става негова партньорка в престъпленията и любовта.

Това ще бъде третата актриса, която се превъплъщава в Харли Куин. Margot Robbie изпълнява ролята в “Отряд самоубийци” и “Хищни птици” от разширената вселена на DC Comics, а Kaley Cuoco озвучава легендарната пакостница в аминиран сериал на HBO Max.

“Жокера” разказва историята за произхода на най-големия враг на Батман, Артър Флек, и показва как той се превръща от комик в злодей. Лентата от 2019 г. спечели 1 милиард долара и донесе награда “Оскар” на Phoenix за главна мъжка роля. 

Todd Phillips отново е автор на сценария заедно със Scott Silver, както и режисьор. Той разкри, че се работи по продължение в началото на юни

 

Новини