Lady Gaga обяви участието си в “Топ Гън: Маверик”

Звездата е написала водещия сингъл към саундтрака на филма

28 април 2022
social
Снимка от instagram

Lady Gaga зарадва феновете си със съобщението за нова музика, а поводът е предстоящия филм “Топ Гън: Маверик”. Звездата обяви в социалните мрежи, че ще издаде водещия сингъл от саундтрака на продукцията “Hold My Hand” на 3-и май.  

“Когато написах тази песен за “Топ Гън: Маверик”, не осъзнавах колко много слоеве от душата на филма, от моята психика и от света, в който живеем, засяга тя. Работих по нея с години, усъвършенствах я, опитвайки се да я направя наша”, обясни Gaga. По думите ѝ парчето е “любовно писмо към света по време и след много тежък период”: “Исках да създам музика като песен, в която споделяме нашата дълбока нужда да бъдем разбрани и да се опитаме да се разберем помежду си - копнеж за близост, когато се чувстваме толкова далеч един от друг и способността да почитаме живота на героите”. 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Lady Gaga (@ladygaga)

Песента е продуцирана от Gaga и BloodPop, и ще бъде поместена в музикалното озвучаване на филма, което е дело на Hans Zimmer и Harold Faltermeyer.

Това ще бъде първата нова музика от певицата след излизането на албума ѝ с Tony Bennett “Love for Sale”. Тя ще отбележи и завръщането ѝ към филмовата музика, след като спечели наградата “Оскар” за оригинална песен към филм с песента “Shallow”, в която си партнира с Bradley Cooper за лентата “Роди се звезда”. В него Gaga изпълни и главната женска роля.

По дългоочакваното продължение на филмовата класика от 1986 г. се работи от години. Премиерата трябваше да е през 2019 г., но се отлага няколко пъти заради пандемията. В “Топ Гън: Маверик” участват Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, John Hamm и Glen Powell. Премиерата ще бъде на 27-и май.

 

Новини