Lady Gaga с трогателно послание за Tony Bennett

31 юли 2023
Tony Bennett Lady Gaga
Снимка от БГНЕС

Lady Gaga сподели трогателно послание в памет на музикалната икона и неин голям приятел Tony Bennett, който почина на 21-ви юли на 96-годишна възраст. 

Tony издава първия си албум, "Because Of You" през 1952 г. и оттогава има повече от 70 колекции, спечелил е 20 награди "Грами" и е участвал в дуети с големи звезди като Paul McCartney и Aretha Franklin.

Последният му албум "Love For Sale" беше издаден през 2021 г. и беше вторият му съвместен проект с Lady Gaga, след  "Cheek To Cheek" от 2014 г. 

Сега Lady Gaga най-после наруши мълчанието си след огромната загуба. 

В Instagram kъм снимка, която показва как Tony я прегръща, певицата написа дълго послание: 

“Винаги ще ми липсва моят приятел. Ще ми липсва да пеем заедно, да записваме заедно, ще ми липсват разговорите с него и това да сме заедно на сцената. С Tony имах възможност да живея живота си в друго време. Tony и аз имахме тази магическа сила. Пренасяхме се в друга ера, модернизирахме музиката заедно и ѝ давахме нов живот като пеехме в дует. Но това не беше актьорска игра. Нашата връзка беше много истинска. Разбира се, той ме учеше за музиката, за живота в шоубизнеса, но и също така ми показа как да поддържам духа си и да държа главата си гордо изправена. "Само напред", казваше той. Той беше оптимист, вярваше в качеството на работата и в качеството на живот. Освен това имаше и благодарност... Tony винаги беше благодарен”. 

В поста си Gaga потвърди също, че заради характера на заболяването му (Bennett страдаше от Алцхаймер), тя от много време е страдала заради това, че го губи. 

“Имахме много дълго и силно сбогуване. Макар между нас да имаше 5 десетилетия, той беше мой приятел. Разликата във възрастта ни нямаше значение, дори ни даде нещо, което другите хора около нас не можеха... Да загубя Tony заради Алцхаймер беше болезнено, но и красиво в същото време. Загубата на памет е съкровен момент от живота на един човек. Има силно усещане за уязвимост, но и желание да запазиш достойнството си. Исках само Tony да помни колко много го обичам и колко съм благодарна, че той е част от живота ми... Никога няма да забравя това преживяване. Никога няма да забравя Tony Bennett”.

Певицата завършва емоционалното си послание с важен съвет: 

"Ако мога да кажа нещо на света в тази връзка, ще кажа да не игнорирате възрастните си близки, да не ги изоставяте, когато нещата се променят. Не се плашете, когато се чувствате тъжни, продължавайте напред, тъгата е част от това. Грижете се за възрастните и ви обещавам, че ще научите нещо специално. Може би дори вълшебно. И обръщайте внимание на тишината - някои от моите музикални партньорства и някои от моите най-значими споделени моменти нямаха никаква мелодия". 

Новини