Lana Del Rey разкрива личния си свят с новия си албум по Magic

24 март 2023
Lana Del Ray
Снимка от Animato Music / Universal Music Group / MusicMall

Lana Del Rey представи деветия си студиен албум "Did you know that there's a tunnel under Ocean Blvd". С този проект от 16 песни Lana се стреми да разкаже за сърцевината на живота си: семейството, любовта, изкуството и мъдростта

Ко-продуцирана от Lana, заедно с Mike Hermosa, Jack Antonoff, Drew Erickson, Zach Dawes и Benji, колекцията "Ocean Blvd" има впечатляващи колаборации. Del Rey се събира отново с бившия си дуетен партньор Father John Misty, с Bleachers, сценичното име на дългогодишния ѝ продуцент Jack Antonoff, и единствения по рода си музикант Jon Batiste, който участва във фокус трака "Candy Necklace".  

Една от основните теми в "Ocean Blvd" е приемането на несъвършенстватa. Чрез семейната си история, провалените връзки и противоречивото си желание да бъде едновременно забелязана и потайна, Del Rey се вглежда по-отблизо в себе си и същността си. 

Колекцията започва с вече издадената песен "The Grants" - размишление за загубата и скръбта, което тя представя с помощта на Melodye Perry, Pattie Howard и Shikena Jones. Песните "A&W" (обявена за "Най-доброто ново парче" от Pitchfork) и "Fingertips" описват двете страни на живота на изпълнителката. В "A&W" тя пише от гледната точка на другата жена, позната фигура в нейната дискография - понякога олицетворение на самотата, а тук - символ на гнева. С "Fingertips" Lana навлиза в темата за майчинството и търси опора от семейството си - любимият ѝ баща, брат ѝ Charlie и сестра ѝ Caroline. Под повърхността на парчето се усеща разбитото сърце на певицата, което се възстановява в заглавието "Sweet".

Del Rey също поглежда и към музикалното си минало. В песни като "Candy Necklace" се долавя стила и усещането на дебюта ѝ "Born to Die" от 2012 г. и "Ultraviolence", които ясно показаха, че нейният музикален път е различен от всички останали. В звуково отношение "Ocean Blvd" е поп от 70-те години и по-съвременна продукция на рап и денс музика, която само Del Rey може да направи. Албумът е с по-семпло звучене в сравнение с голяма част от творчеството на Lana, като в повечето песни се разчита предимно на пианото. Музикантите Jon Batiste и Riopy демонстрират изключителния си талант, a Del Rey може да се похвали с едни от най-добрите авторски песни в кариерата си.

Деветият албум на Lana Del Rey, "Did you know that there's a tunnel under Ocean Blvd" излиза и се разпространява на българския музикален пазар от Анимато Мюзик и Universal Music Group, с медийната подкрепа на радио Magic FM.

Може да закупите колекцията в магазина на MusicMall.bg

Траклист:

  1. The Grants
  2. Did you know that there's a tunnel under Ocean Blvd
  3. Sweet
  4. A&W
  5. Judah Smith Interlude
  6. Candy Necklace (feat. Jon Batiste)
  7. Jon Batiste Interlude
  8. Kintsugi
  9. Fingertips
  10. Paris, Texas (feat. SYML)
  11. Grandfather please stand on the shoulders of my father while he's deep-sea fishing (feat. RIOPY)
  12. Let The Light In (feat. Father John Misty)
  13. Margaret (feat. Bleachers)
  14. Fishtail
  15. Peppers (feat. Tommy Genesis)
  16. Taco Truck x VB

Новини