Lenny Kravitz представи новия си сингъл напълно гол

13 октомври 2023
Lenny Kravitz
Снимка от БГНЕС

Lenny Kravitz представи видеото към новия си сингъл „TK421“. В клипа музикантът се появява напълно гол. 

“TK421” е взрив на бурен фънк рок в стил Prince. Заглавието на песента също е двойна препратка към "Междузвездни войни" и "Буги нощи": „TK-421“ е обозначение за имперски щурмовак във вселената на "Междузвездни войни", докато героят на Don Cheadle в "Буги нощи" многократно екламирастерео модел, наречен „TK421“.

Що се отнася до видеото на Kravitz (режисирано от Tano Muino), музикантът предлага поглед към сутрешната рутина. Това включва събуждане, душ, миене на зъбите, пушене и диви танци, докато е напълно гол (или просто увит в кърпа). В крайна сметка той облича някои дрехи, след това танцува с китара още малко, преди най-накрая да излезе през вратата.

“TK421” е първото предложение от предстоящия албум на Kravitz, "Blue Electric Light", който трябва да излезе на 15 март 2024 г. Това ще бъде първата му нова колекция от пет години след "Raise Vibration" от 2018 г., както и първият двоен албум, който издава в кариерата си.

Между "Blue Electric Light" и "Raise Vibration", Kravitz публикува мемоарите си "Let Love Rule" през 2020 г. Това беше първата от двете планирани книги, като първата част обхваща живота му до издаването на дебютния му албум от 1989 г., също озаглавен "Let Love Rule".

В интервю за Rolling Stone за проекта Кравиц каза:

„Е, никога не съм мислил да напиша книга. Не мисля, че животът ми е толкова интересен. [Но] радвам се, че го направих, защото писането на тази книга беше най-добрата форма на терапия, която можех да предприема. Това беше история за това как открих гласа си и не исках да е за звезда или слава. Втората книга ще бъде много по-трудна за писане. Нещата станаха по-напрегнати, но мисля, че [написването] ще осигури същото ниво на терапия [и] много неща ще бъдат излекувани“.

Новини