Леонардо ди Каприо свидетелства по дело срещу бившия рапър Прас Мишел

04 април 2023
DiCaprio
Снимка от screenshot instagram

Леонардо ди Каприо свидетелства по делото срещу бившия рапър Прас Мишел, който е обвинен, че е приел пари от магнат беглец, за да повлияе на американски политици, съобщи Би Би Си. Твърди се, че 50-годишният Прас е получил повече от 100 млн. долара от малайзийския милиардер Джо Лоу. Той отрича редица обвинения, включително заговор и манипулиране на свидетели.

48-годишният Ди Каприо, който не е обвинен в злоупотреби по делото, беше помолен да даде показания за връзките си с Лоу. Твърди се, че Лоу е откраднал милиарди от държавния инвестиционен фонд на Малайзия - най-голямото дело за присвояване в историята. Според федералните прокурори на Мишел е било плащано, за да упражнява "тайно, незаконно чуждестранно влияние" върху политиката на САЩ.

Мишел е обвинен, че е направил незаконни вноски за президентската кампания на Барак Обама в САЩ през 2012 г., като е използвал незаконна мрежа от трети лица, на които е плащано с чуждестранни средства. Прокурорите смятат, че Лоу също така е искал да използва Мишел, за да лобира пред служители на администрацията на Тръмп да се откажат от разследване. И на Мишел, и на Лоу са повдигнати обвинения по делото, но в съда се явява само Мишел. В момента Лоу е на свобода и се смята, че се намира в Китай.

Прокурорите твърдят, че финансистът е използвал огромните си ресурси, за да си осигури благоразположението на известни личности, сред които Ди Каприо и моделът Миранда Кер. На партитата на Лоу са присъствали и Алиша Кийс, Парис Хилтън и Бритни Спиърс. Веднъж Спиърс изскочила от торта, за да поздрави Лоу за рождения му ден.

Новини